keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Putket, vihdoinkin!

Viime viikon tiistaille meillä oli varattu aika Itäkeskuksen PikkuJätistä O:n korvien putkitukseen. Vaan niinpä kävi, että jouduttiin siirtämään putkitusta vielä tiistai aamuna. Varattu aika meillä oli 10:30 ja vähän ennen yhdeksää aamulla O pyysi minua katsomaan jalkojaan. "Äiti, kato mitä mulla on jaloissa".

Katsoin ja jalkapohjissa oli punaisia pisteitä. Näppylöitä, jotka nousi aina nilkkoihin asti. Kämmenistäkin niitä sitten löytyi, kun oikein tarkasti aloin tutkimaan. Heti puhelin korvalle ja puheyhtyes PikkuJättiin. Näkemättä poikaa hoitaja ja leikkaava lääkäri (jota konsultoitiin myös) olivat sitä mieltä, että pojalla on enterorokko. Parempi siis siirtää putkitusta viikolla eteenpäin.

Enterorokko se tosiaan varmasti olikin. Tosin ilmeisen lievänä. Parissa päivässä näpyt nousivat jalkapohjista aina pakaroihin asti ja varsinkin takareidet olivat aika pahannäköiset. Kutinaa ei pojan mukaan ollut ja varsinaisia rakkuloita ei tullut. Suuhun asti näpyt ei koskaan kivunneet eikä kuumettakaan ollut.

Pari päivää poika oli kotihoidossa ja sitten taas palasimme normaalirytmiin. Itämisajan luin olevan 3-7vrk ja tauti leviää hengitysteitse sekä ulosteen mukana. Tauti tarttuu ymmärtääkseni jo itämisaikana ja taudin yksi esioireista on löysä vatsa.

D:lle tottakai olen tässä odotellut myös tuota tautia, mutta taisi poika säästyä siltä. O:n taudin alusta on siis jo 7 vuorokautta ja D:lle ei ole näppylöitä tullut. Vatsa sillä on ollut löysänä pari päivää tuossa viikonlopun hujakoilla, mutta muuta ei ole tullut.

Eilen oli sitten putkitus, vihdoinkin! Homma meni hyvin ja korvatkin olivat jo kuulemma parantuneet. Kuukauden päästä mennään sitten jälkitarkastukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!