perjantai 27. helmikuuta 2015

Märkätilat: 2 viikkoa urakkaa takana.

Aloitetaan tämä kirjoitus sillä, että leväytän teidän eteenne sen, miltä nämä remontin alle joutuneet tilat näyttivät ennen remonttia.

Minun mittapuuni mukaan kahdessa viikossa ollaan saatu paljon aikaiseksi. En kuitenkaan osaa sanoa, ollaanko vielä suunnilleen aikataulussa. Ennen aloitusta urakoitsija veikkasi homman vievän +-6 viikkoa. Riippuen tiestysti siitä, mitä tulee vastaan, kun lähdetään purkamaan.

Kodinhoitohuoneesta ja erillisestä wc:stä purettiin kalusteet ja irroitettiin lattialaatat. Seinät näissä tiloissa on maalattu. Saunasta ja suihkusta purettiin kalusteet, irroitettiin lattia- ja seinälaatat sekä kattopaneelit. Laattojen irroituksen jälkeen jyrsittiin pintoja ja mitattiin kosteuksia. Suihkun lattiakaivon välittömästä läheisyydestä löytyi kohonnutta kosteutta ja valvoja arveli kuivatuksen olevan viikon luokkaa. Toissa perjantaina tuotiin kuivaimet ja viime perjantaina mittaustulos oli kuiva.

Ensinnäkin kuivatusaika oli hyvin lyhyt, mutta toisekseen myös samalla tehdään muita tiloja, joten paussia ei tästä kuivatuksesta tullut.

Muista tiloista ei kosteutta löytynyt, mutta muuta korjaustarpeessa olevaa kyllä.


1. Kodinhoitohuone ja erillinen wc ovat seinänaapureita keskenään. Kodinhoitohuoneessa olevan lämminvesivaraajan (lvv) alla oleva kuiva kaivo kaataa viereisen vessan lattiakaivoon. Tai siis kuuluisi kaataa, mutta meilläpä on tuo lvv:n alla oleva kaivo 2cm matalammalla kuin tuo toinen kaivo. Tästä tuli noottia valvojalta ja senkin kaivon osalta täytyi lattiaa piikata, jotta kaivo saatiin kaatamaan oikein.


2. Mennäänpä sitten sinne sauna/suihkutilaan. Katossa kulki kotelo, joka kätki sisälleen vesiputket ja viemäriputkia. Käyttövesiputkissa oli hapertumaa ja nekin oli hyvä uusia. Viemäriputkia piti hieman vaihtaa ja saada nekin kaatamaan oikein.


Alakerran suihkun viemärin paikkaa siirrettiin (toiveestamme), koska halusimme uuden suihkun vastakkaiselle seinälle entiseen nähden. Suihkun ja saunan välinen seinä purettiin ja uusi seinä rakennetaan siten, että saunatila suurenee ja suihkutila pienenee. Uuden saunan ovi tulee keskelle uutta seinää ja lauteet tulee pitkittäin oveen nähden, kun aiemmin ne olivat poikittain.

3. Myöskin lvv:n alla olevia vesiputkia jouduttiin hieman uusimaan vuoto-ongelman vuoksi.


Näistäkin kuvista on jo viikon verran, joten koitan saada nipistettyä jostain aikaa viikonlopun aikana ja kerrottua ihan sen tämän hetkisen tilanteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!