maanantai 16. helmikuuta 2015

Makrotex: helmikuu.

Mun on vaan jotenkin todella vaikea pysyä tässä viikko tahdissa :) Ehkä näitä kuvia katsellessanne myös tajuatte mikä on se sellainen juttu, mikä vähentää mun entisestään vähäistä "vapaa-aikaani". Meidän helmikuu on nimittäin remontintäyteinen. Meidän koti on kaksikerroksinen rivitalon päätyasunto. Yläkerrassa on kylpyhuone, keittiä, olohuone ja työhuone. Alakerrassa on sitten kaksi makuuhuonetta, kodinhoitohuone, suihku ja sauna sekä erillinen wc. Näiden kahden kerroksen keskellä on eteinen.

Märkätilat olivatkin ainoat, mitä me emme vielä ole remontoineet ja siihen tuumaan ryhdyimme nyt. Reilu vuosi sitten olin jo valmis muuttamaan tuolta, mutta koska varsinaista syytä muutolle ei ollut pohdimme remontoinnin mahdollisuutta.

 Näkymä eteisestä. Alakerrassa, heti portaiden loputtua on pölyseinä ja siinä vetoketjuovi.Ostimme asunnon keväällä 2010 ja silloin remontoimme kaikki pinnat. Lattiat sai laminaatin erittäin kuluneen mosaiikkiparketin päälle ja seinät maalattiin. Kaikki. Myös yläkerran paneelikatto (puunvärinen) maalattiin valkoiseksi ja kaikki listat (jalka, katto, ovi, ikkuna) vaihdettiin uusiin. Parveke rakennettiin uusiksi kesällä 2012.


Taloyhtiö on rakennettu 1991 ja keittiö ja märkätilat jäivät siis alkuperäiskuntoisiksi. Muuton päätimme hyllyttää, mutta tämän hyllytyksen edellytys oli remontointi. Keittiö oli saatava ajanmukaistettua ja märkätilojen remonttia alettava harkitsemaan.


Huhtikuussa 2014 varasimme kalenterista viikonlopun verran aikaa ja mieheni laittoi hihat heilumaan meillä parin kaverinsa kanssa. Suitsaitsukkelaan noin kolmessa päivässä vanhan keittiön tilalle tuli uusi keittiö :) Keittiöremontista olenkin kirjoittanut jo aiemmin ja kirjoituksen löydät täältä.Nyt on siis vuorossa märkätilat. Alakerran tiloista aloitettiin viime viikon tiistaina homma. Olemme käytännössä muuttaneet asumaan pelkkää yläkertaa tällä hetkellä, jotta pöly leviäisi mahdollisimman vähän asunnossa.

Pieni Lintu - MakroTex challenge

9 kommenttia:

 1. Teillä onkin ollut kunnon remppa! Tsemppiä märkätilojen remontoimiseen! :)

  Kuvat rempasta ovat muuten aina tosi karuja. Onneksi lopputulos taas on enemmän silmiä hivelevää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tätä tosiaan tullut remontoitua. Voit vaan kuvitella missä kunnossa tuo asunto oli silloin kun se ostettiin. Täysin alkuperäiskuntoinen, joka ei edes ole vanha, mutta. Siitä vuodesta -92 siellä on asunut vain vuokralaisia!

   Tähän mennessä ollaan kaikki tehty itse (mies yhdeltä ammatiltaan kirvesmies), mutta märkätilaremontti ulkoistettiin. Meillä on niin monta märkätilaksi luokiteltavaa tai ainakin vaedeneristyksen vaativaa tilaa (khh, kph, wc, sauna, pesuhuone), että ei näitä olisi itse alettu remontoimaan. Tai sitten, jos joskus, olisi ollut parisuhde ja perhe-elämä liiallisellakin koetuksella :D

   Vielä ei saisi ajatella sitä hetkeä, kun remontti on valmis, mutta kivahan silläkin ajatuksella on leikitellä. Sitten kun nämä märkätilat on remontoitu, voidaan todeta, että vanhaa meidän asunnossa on enää alakerran "välitilan" klinkkerilattia :) Mut se on vasta sitten kolmen kuukauden päästä.

   Poista
 2. Remontti on aina iso homma - tulosta odotellessa ...karua helmikuuta vielä, maaliskuussa jo ilmeisesti kirkastuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Maaliskuun loppuun mennessä pitäisi olla lopputulos nähtävillä - alakerran osalta siis. Sitten kun se on tehty, aloitetaan yläkerran kylpyhuoneen samanmoinen remontti :)

   Ennen kesää pitäisi kaikkien tilojen olla valmiina. Sitä todellakin odotellessa.

   Poista
 3. Huh, mikä remontti. Kyllä siinä tautia piisaa, mutta lopputulos on varmasti hieno. Vähän poikkeava kuvasarja helmikuusta piristi kummasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että poikkeuksellisempi kuvasarja piristi :) Sitä koitin vähän hakea ajatuksellanikin. Ensimmäisenä ideana oli mahdollinen keväinen auringonpaiste, tai sen paisteen näkyviin tuomat likaiset ikkunat. Tai se yleinen pöly, mikä pinnoilla näkyy niin "ihanasti" auringonvalossa.

   Mutta sitten sen keksin. Mistä on meidän tämän vuoden helmikuu tehty? Remontista tietenkin :)

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!