keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Syntymäpäiväsankarin toiveesta: Hello Kitty -kakku.

Siskon tyttö täytti kolme vuotta viime sunnuntaina. Tytön esnimmäisenä kakkutoiveena oli pupukakku, mutta koska hänen siskolleen olin juuri marraskuussa tehnyt moisen, pyysin jotain muuta mieleistä aihetta. Hello Kitty taisi tulla tytön suusta nopeammin, kuin edes tajusin. Äitinsä mukaan Hello Kitty on se tytön ehkä lempparein oikeasti tällä hetkellä ja tulimme yhdessä siihen tulokseen, että ehkä tuo pupukakku oli enemmänkin muistin muokkaama toive viime marraskuulta.

Halusin tällä kertaa hieman erilaista näkemystä ulkoasuun, joten ehdotin kakun ulkoasuksi jotain muuta, kuin 3D-figuuria. Tämä sopi mainioisti ja olin tyytyväinen erilaisempaan (ja ehkä myös hieman helpompaan) tekniikkaan.


Kakku on päällystetty valmiiksi pinkiksi värjätyllä Sallisen sokerimassalla. Yhdessä paketissa oli muistaakseni 250g massaa ja tuon kakun kuorrutteeksi kaulin sitä kaksi ja puoli paketillista. Osasta kohdista kuorrutetta jäi reilusti yli, mutta käytin senkin hyödyksi kukkien kanssa.

Kakkupohjat on taas laiskuuttani valmispohjia ja tämä kakku rakentui puoliksi vaaleista ja puoliksi tummista pohjista. Pohjia oli kakussa yhteensä viisi eli täytettä tuli neljä kerrosta. Täytteeksi valitsin tälläkin kertaa tutun ja turvallisen kermarahkamoussen, joka sai makunsa mustaherukoista, vadelmista ja sitruuna sekä vaniljarahkasta. Mukaan lurautin myös suklaakastiketta, mutta sitä oli ainakin omasta mielestä vaikea löytää mausta.

Alkuperäinen mousseohjeeni taitaa olla Kinuskikissalta, mutta tällaiseksi se on nyt minulla muokkaantunut.

2,5dl vispikermaa
1 prk maustettua rahkaa
sokeria maun mukaan
n. 200g hedelmiä tai marjoja
4 liivatelehteä
kuumaa vettä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja soseutetut hedelmät tai marjat vaahdotetun kerman joukkoon. Sulata liotetut liivatteet kuumaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana kermarahkan sekaan koko ajan sekoittaen.


Tämä on siis se perusohje. Sokeria en koskaan mittaa vaan maistelen ja laitan sen mukaan. Sokerin määrän tarve riippuu mielestäni paljon käytetystä marjasta tai hedelmästä tai mahdollisesta muusta lisämausta. Itse tykkään enemmän raikkaista ja ehkä jopa kirpeistä mauista ja siksi kakkuni ovat enemmänkin sellaisia, kuin älymakeita. Tämä määrä riittää sopivasti yhden kakun (halk. 24cm) täyttämiseen, joten lähes aina teen täytteen kaksinkertaisena.


Hello Kittyä varten tulostin paperille tuon naaman ja leikkasin sen ääriä myöden irti. Käytin sitä sabluunana ja leikkasin sen kaulintamassasta. Kukat on tehty valmiilla muoteilla ja koristelut strösseleillä. Kittyn silmät ja nenän maalasin pastaväreillä ja viikset ovat lakumattoa.


Kakun kokosin kahteen irtopohjavuokaan lauantaina ja päällekkäin nostin ne sunnuntaina, jonka jälkeen koristelin. Kakun kuorrutin ensin suklaakastikkeella ja sen jälkeen perus kermavaahdolla (pitäisi joskus kokeilla kreemiä siihen väliin) ja sitten vasta kakku sai päällensä tuon sokerimassan.

Kukista olisin halunnut enemmän kolmiuloitteisia, mutta se olisi vaatinut niiden kuivattamisen. Kukat olisi siis pitänyt tehdä jo ainakin edellisenä päivänä ja jättää kuivumaan muotoonsa johonkin kuppiin tms. Mitään valmiita kuppeja minulla ei tätä varten ole, mutta esim. foliosta saa helposti sellasia muotoiltua :)

Kaiken kaikkiaan kokoamiseen ja koristeluun meni sunnuntaina kaksi tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!