torstai 29. tammikuuta 2015

Makrotex: Koti.

Tipulassa näin Makrotex -haasteen. Makrotex -haaste on Pienen Linnun alulle laittama ja ohjeet tämän toteuttamiseen on yksinkertaiset. Joka viikko on uusi aihe. Haasteen ideana on ottaa kunkin aiheen mukaisia uusia makro- tai normikuvia. Vanhatkin kuvat käy tottakai, mutta idea on juurikin saada ihmiset inspiroitumaan uudelleen ja uudelleen kameran taakse.


Nykyään oma kuvaamiseni on lähes aina nopeita räpsyjä puhelimen kameralla. Enää aniharvoin otan _sen oikean_ kameran käteeni ja räpsin muuten vaan. Lähes aina olen tarkkaan suunnitellut mitä miksi, koska ja milloin kuvaan. Spontaanius ja kuvaamisen vaatima heittäytyvyys puuttuu minulta tällä hetkellä kokonaan.


Päätin osallistua tähän haasteeseen ainakin tämän kerran, mutta toivon enemmänkin saavani tästä tavan itselleni :)

Aiheena tällä viikolla on koti. Lyhyt ja ytimekäs sana, joka kätkee sisälleen aivan järkyttävän määrän tunteita, tapoja, tavaroita, ihmisiä - ja elämää.


Pojat sai joulupukilta uuden maton huoneeseensa. Liikennematon. Halusin tähän aiheeseen kuvata siis auton matolla, koiran syömän nuppipalapelin palasen ja uusimman orkideatulokkaamme.


Pieni Lintu - MakroTex challenge

13 kommenttia:

 1. Kiva, että osallistuit haasteeseen, jospa se kuvausinto tämän myötä lisääntyisi sinulla. Kaunis tuo orkidea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, että tästä se taas nousee. Toki tietysti kevät on usein kuvauksellista aikaa, kun luonto taas herää ja aurinkoakin joskus näkee. Jos näkee :D Meillä on paljon niitä perhosorkideoita, joten tämä oli oikeasti uusi tulokas. Katsotaan miten osaan pitää sen hengissä.

   Poista
 2. Kiva kun osallistuit! :)

  Joskus itseltäkin on kuvausinto niiiin hukassa, mutta jostain sitä inspiraatiota taas putkahtaa esiin ja kamera on täynnä kuvia yhdeltä päivältä ja niistä riittää postattavaa pariksi viikoksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! :D Minulle käy monesti niin, että inspiraatio iskee ja kuvaan paljon, mutta sitten se lopahtaa yhtä nopeasti kuin tulikin. Yleensä sitten parin viikon päästä tajuan, että ne suurella innolla ja ihastuksella räpsityt kuvat ovat edelleen vain muistikortilla ja muistikortti ei ole liikahtanutkaan kamerasta ulos ;)

   Mut nyt mä tsemppaan!

   Poista
 3. Jee, kiva kun osallistuit! Mä kuvaan aika paljon kameralla, mutta lähinnä sellaisia "hyötykuvia" eli kuvia blogiin. Näissä haasteissa sen sijaan on kiva, kun pitää vähän itse keksiä, miten teeman toteuttaa ja välillä tuleekin otettua kuvia, joita ei muuten olisi ottanut.

  Hienoja kuvia olet ottanut ja löytänyt kivoja yksityiskohtia kodista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toissapäivänä taisin nopeasti nämä räpsiä. Ideoita oli enemmänkin, mutta kun ei ollut aikaa alkaa kikkailemaan sen kummemmin, niin ajattelin, että kunhan nyt jotain saa aikaiseksi :)

   Poista
 4. Nämä haasteet vie mukanaan. aiheista saa aina vinkkejä erilaisiin kuvauksiin. Aikoinaan meilläkin oli liikennematto, kun pojat olivat pieniä. Nyt on kahdella pojan pojallani samanlainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, mukanaan vie ja kunnolla ;) Liikennematto on varmastikin aika kestosuosikki poikien keskuudessa vuodesta tai vuosikymmenestä toiseen. Muistan, kuinka meilläkin oli lapsuudenkodissa veljilläni sellainen. Ja tulihan sitä tyttönäkin sillä leikittyä ;)

   Poista
 5. Haasteisiin on mukava osallistua ja seurata, miten toiset ovat ylen kekseliäitä löytämään sen tietyn idean tai kuvakulman.
  Ja on erityisen mukava saada kommentointia.
  Liikennematto oli meilläkin kovassa käytössä lasten ollessa pieniä - ja nyt lastenlapsilla vuorostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillakin todellakin on se kameran linssin läpinäkemisen taito. Taito todella saada aiheesta kuin aiheesta useammankin katsojan silmää miellyttäviä kuvia. Vaikka veikkaan tuon taidon olevan ei_opittavissa, silti toivon aina onnistuvani.

   Poista
  2. Joillakin todellakin on se kameran linssin läpinäkemisen taito. Taito todella saada aiheesta kuin aiheesta useammankin katsojan silmää miellyttäviä kuvia. Vaikka veikkaan tuon taidon olevan ei_opittavissa, silti toivon aina onnistuvani.

   Poista
 6. Kiva, että hyppäsit mukaan. Pienten lasten äideillä on pienten lasten kiireitä. Kuvaus on siinä varmasti loppujenlopuksi kuitenkin aikuisen-kivaa. Kiva aihe ja upea orkidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) jo pelkästään tämä yhden kerran osallistuminen on saanut minut jättämään kameran kotona sellaiseen paikkaan, mistä se on helppo napata käteen ja räpsiä menemään.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!