lauantai 11. lokakuuta 2014

Vaahteranlehtiruusuja.

Äitienpäiväksi tein äidilleni ikikukkapuskan :) Nyt äiti sai syntymäpäivälahjakseen syksyyn sopivan ruusuasetelman. Materiaalina ainoastaan vaahteranlehdet. Siskoni antoi minulle tämän idean linkkaamalla blogin, jossa oli ohje aiheesta. Pakkohan sitä oli kokeilla.


Kuudennen väkerretyn ruusun jälkeen homma alkoi sujumaan. Siihen asti tuntui siltä, että eihän tästä mitään tule! Yhteen ruusun meni vaihteleva määrä vaahteranlehtiä. Toisiin ehkä kolme, kun taas toisiin ehkä viisi. Fiiliksen ja ulkonäön mukaan koitin mennä :)

Useammatkin ohjeet pikaopiskelin asiasta. Koitin ruusua "hirttää" kiinni langalla, mutta siitä, jos jostain ei tullut mitään. Sähköteippiä avuksi ja johan oltiin taas hommassa mukana. Kimpun vartta varten keräsin keppejäkin. Näitä en kuitenkaan tarvinnut, koska pelkistä vaahteranlehtien varsista tuli tarpeeksi paksu varsi kimpulle. Koko komeus vielä nippuun vihreällä sähköteipillä ja johan oli kimppu komeana :D Harmi, ettei varresta tullut otettua yhtään kuvaa.

Lopuksi vielä suihkuttelin hiuslakkaa aimoannoksen kimppuun ja pakkasin sen paperiin.

Ohjetta en sen kummemmin ajatellut asiasta postailla. Netti on pullollaan eri variaatioita näiden teosta. Laita vaikka googleen hakusanaksi ruusuja vaahteranlehdistä ;)

2 kommenttia:

  1. Nämä on kivoja, mun äiti on tehnyt. Ja vuorenkilpien lehdistä taisi myös jotain tän tapaista tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle nää oli ihan uusi tuttavuus, mutta huomasin kyllä nopean googlettelun jälkeen, että ihmiset on tehnyt tälläsiä jo varmaan vuosia :D Toiveissa mulla oli kyllä saada hehkuvan punaisia ruusuja aikaiseksi, mutta kun melkein kotipihalta löytyi vaahtera, niin en sitten jaksanut lähteä "merta edemmäs kalaan" ;)

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!