tiistai 14. lokakuuta 2014

Pipo isolla kukalla.

Piiiiiiitkästä aikaa jotain virkaten. Ennen kuin edes kirjoitin tätä blogia virkkasin siskon tytölle blingbling-pipon, jossa oli koristeena kukka.

Vanha pipo.

Nyt tuo pipo on jäänyt pieneksi ja siirtynyt lämmittämään hänen pikkusiskonsa päätä. Minulta kysyttiin, löytyykö tuota samaa lankaa vielä. Kaupasta ymmärtääkseni ei, mutta kätköistäni kyllä. Lanka on Novitan Kidettä. Siskoni toivoi uutta pipoa tuolle pienelle tytölle. Yksi tärkeimmistä pipon ominiasuuksista oli kuulemma kukka. Kukka pitää olla!

Päätin sitten kertaheitolla oikein heittäytyä hommaan. Pipo valmistui nopeasti vanhasta muistista, mutta kukkaa varten ei aivojen sopukoista löytynyt yhtäkään valmista ohjetta. Nettiä selatessa vastaan tuli virkattu ruusu Ninuskan blogista ja olihan sitä kokeiltava. Ihan helpoimmasta päästä ei tuo ohje ollut noin niinkuin sanallisesti, mutta koska siinä oli paljon kuvia sain seurattua ohjetta niiden avulla. (Muoks. siis ohje on mielestäni helppo, mutta jostain syystä sanallista ohjetta minun oli kovin vaikea seurata. Voi toki olla, että omassa luetun ymmärtämisessäni on vikaa.)

Olen juuri tyhjentänyt lankavarastojani kirppiksen kautta ja ainoa tyttövärinen lanka minulla oli jotain Novitan paksua lankaa (puikkosuositus oli 8). Tein kukan kutosen koukulla ja jätin viimeisen kerroksen tekemättä.

Kiteen lankavyötteessä on ihana runo. Jopa niin ihana, että ajattelin sen jakaa teidän kanssanne.

Näin on aina ollut:
Jotta voisi lentää,
tarvitaan siivet;
jotta siivet kantaisivat,
tarvitaan sopivia tuulia;
jotta tuulet kuljettaisivat,
tarvitaan keveyttä;
jotta keveyteen ei 
katoaisi,
tarvitaan hohdetta;
jotta voisi hohtaa, 
tarvitaan kiteitä.


Ei ihan kaikista pienin koriste tässä pipossa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!