perjantai 31. lokakuuta 2014

Keittiöremontti.

Vanha aihe, josta piti kirjoittaa jo aikaa aikaa sitten. Meillähän uusittiin keittiö. Toukokuussa - vai olikohan se jo huhtikuussa ;D Aika vierii niin, ettei tunnu olevan mitään toivoa pysyä perässä.

Asumme rivitaloasunnossa, joka on rakennettu 90-luvun alussa. Muutimme tänne vuonna 2010. Asunto oli muuttaessamme alkuperäiskuntoinen. Asutimme kahta asuntoa kuukauden verran tuolloin, jotta saimme rauhassa tehdä halutut remontit pois asumisen alta. Seinät maalattiin (valkoisella. nyt kaipaisin tehostevärejä ja muuta piristystä), paneelikatto maalattiin vaalean puun väristä valkoiseksi, lattia sai parkettinsa päälle laminaatin (pähkinä), kaikki listat (jalka, katto, ikkuna, ovi) uusittiin ja yksi väliseinäkin siinä samassa saatiin kaadettua.

Remonttikohteiksi hamaan tulevaisuuteen jäi siis märkätilat ja keittiö. Alkuvuodesta minulla oli taas muuttohaluja, mutta päätimme kuitenkin jäädä vielä tähän. Järkisyillä tätä päätöstä perusteltiin ja taisin mainita miehelleni myös halustani uudistaa nykyistä kotia, jos kerran uutta kotia en saa :) Keittiö pääsi sitten ensimmäisenä tulilinjalle.

Jo silloin nelisen vuotta sitten vaihdoimme tiskipöydän, keittiön tasot sekä vetimet. Näitä hyödynsimme uudistuksessa mahdollisuuksien mukaan. Ikean kitchen plannerilla näpyteltiin yhdessä illassa koevedos uudesta keittiöstä ja seuraavaksi kävin tutkimassa paikan päällä ovimalleja. Sen jälkeen ei muuta kuin tilaus ja nouto. Remontti toteutettiin suurimmalta osin viikonlopun aikana (perjantai-ilta - sunnuntai-ilta). Minä ja lapset olimme evakossa vanhempieni luona ja mies pisti hihat heilumaan parin kaverinsa avustuksella. Mukavaa olisi ollut sekin, että olisin itsekin päässyt hommaan mukaan, mutta jonkunhan niiden lastenkin kanssa oli oltava.

Vaihtoon lähti siis ala- ja yläkaapit kokonaisuudessaan (rungot ja ovet), sekä välitilan laatta. Vetimet vaihdettiin vanhoista uusiin ja astianpesukone, hella ja jääkaappi pysyivät paikoillaan. Pöytälevykin jouduttiin uusimaan kokonaisuudessaan. Emme muistaneet, että kun nelisen vuotta sitten vaihdoimme levyn, jouduimme kaventamaan sitä syvyyssuunnassa hieman, jotta se istui alakaappien päälle.

Vanhat kaapit pois. Välitilan laatta on vielä paikoillaan.
Välitilan laatta löytyi Bauhausista.

Sitten vielä katon maalaus yläsokkelin osalta (tila jää avonaiseksi) sekä liesituulettimen yläpuolisen kaapin, alasokkelin peitelevyjen ja yläkaappien alareunaan tulevan peite(?)listan asennus. Vai valolista. Mikä sen nimi nyt onkaan. Tämän listan taakse asennetaan led-valolistaa, kuten meillä on aiemminkin ollut.
Keittiön romukoppa. Tästä oli myös pakko ottaa kuva, enemmän tai vähemmän Kuusin kotona -blogin Leenaa varten ;) ps. siivosin tuon läjän juuri ennen kuvanottoa, joten ihan parasta kuvaa tuo ei nyt kyllä anna. Pinossa on kolme lomakelaatikkoa ja päälimmäinen on minun, keskimmäinen miehen ja alin poikien. Pahana tapana minulla vaan on kerätä pelkästään päälimmäiseen koko ajan lisää tavaraa, oli ne sitten minun tai ei.

Ja viimeisenä (ja ehkä myös vähäisimpänä) vielä se miltä tuo keittiö näytti ennen:


Vielä kun saisin uuden keittiön pöydän ja tuolit (vaaleat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!