sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kansallinen korvapuustipäivä.


Se oli eilen. Siinähän oli sitten hyvä syy leipoa pitkästä aikaa korvapuusteja. Mikään ohje ei mulla oikein päähän pinty, joten enhän pullataikinankaan ohjetta määrineen muistanut. Tulimme mökkeilemään ensi viikoksi ja ohje on kotona.

Nettihän on pullollaan ohjeita ja päätin kokeilla Kinuskikissan ohjetta pullataikinasta. Arvasin, että tuolla määrällä nestettä ja jauhoja tulee aika runsas taikina, mutta päätin tehdä kokonaisena ja pakastaa osan pullista. Taikinasta tuli hyvä ja maukas. Kaulitun taikinalevyn päälle sivelin voita, ripottelin sokeria, fariinisokeria ja reilusti kanelia.

Tein todella vähän perinteisen muotoisia korvapuusteja. Miksi? Koska minä saan ne aina valahtamaan toiselle puolelleen tai muuten vaan turpoamaan todella rumiksi. Tein siis tasasivuisella leikkauksella puustit ja paistoin kallellaan. Lopputulos muistuttaa ehkä enemmän jotain kanelikierrettä tai texaspullaa, mutta on vaan niin paljon kauniimpi :)


2 kommenttia:

  1. Minäkin leivoin näitä eilen. Vahingossa tosin, kuulin vasta leivottuani että tuollainen teemapäiväkin oli. Korvapuustit on kyllä hyviä ja kinuskikissan ohjeella minäkin teen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korvapuustit on kyllä mun pullakategorian ykkösenä. Ne on vaan niiiiiiin hyviä! Laihistellessa vaan ei saisi leipoa mitään, sortumisen vaara kun on niin suuri ;)

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!