perjantai 17. lokakuuta 2014

Harrastuksessaan edistynyt.

Mistä tällainen harraste/kotiompelija tietää kehittyneensä harrastuksessaan? Siitä, ettei se käytä enää nuppineuloja :D

Viime viikonloppuna sain paljon sellaista aikaiseksi, mikä on odottanut jo pitkään valmistumista. Useampaan otteeseen olen saanut todeta, ettei O:lla ole tarpeeksi olohousuja ja pitkähihaiset t-paidatkin alkavat ihan oikeasti olla kortilla.

Kertaheitolla leikkelin kolmiin housuihin ja kahteen paitaan kankaat. D:llekin leikkelin samalla innostuksella parit paidat.

O:n housukaava on sekoitus omaa ja Ottobretä. Hyväksi todetun housukaavan koot loppuivat turhan aikaisin ja halusin myös tehdä housuista korkeamman vyötäröltä. Leveyttäkin toivoin housuille enemmän kuin kaava tarjosi, joten hieman muokkailin kaavaa ja sain juuri sellaiset housut kuin halusinkin.

Katkaat ostin Metsolan verkkokaupasta pari kuukautta sitten. Ihania retrokuoseja ja kirkkaita värejä iloisille lapsille.


Kangas on joustofroteeta ja kuoseiltaan O:n lemppareita. Resoreista keltaisen tilasin myöskin Metsolasta, mutta punainen ja musta löytyi omista kätköistä.


Kummatkin paidat vanhalla hyvällä Ottobren kaavalla. Tosin kaavassa on myös etu- että takakappale halkaistu, mutta itse en lähtenyt siihen. Hihoissa oleva harmaa trikoo on enemmänkin kierrätyskangas. K-Citymarketissa törmäsin halpoihin, vain pari euroa maksaviin trikootuubihuiveihin. Huivia en tarvinnut, mutta katsoin niitä kiiluvin silmin ajatellen sitä kangasta, jonka siitä saisi halvalla ;) Ostin sitten yhden harmaan ja yhden kelta-liilaraidallisen. Harmaan sain nyt käyttöön ja raidallinen odottaa vielä omaa seuraavaa tarkoitustaan kaapissa. Varsinkin venekangas on O:n lemppari.


D:n paidan kaavan kaivoin joku aika sitten ostamastani norjankielisestä kaavakirjasta, jota kovin on kehuttu. Kirja on nimeltään Heilt spesiell og jubel. Sanaakaan en norjaa osaa, mutta ruotsinkielen hataralla taidolla pärjäsin tuota lukiessani. Toki myös kuvat ovat selkeät ja kaavat helposti ymmärrettäviä.

Ottobren lehdetkin kävin läpi etsiessäni kaavaa, mutta en oikein löytänyt omaa silmää miellyttävää, pojalle sopivaa, tarpeeksi pientä (mutta leveää) ja pitkähihaista kaavaa. Siis en löytänyt niistä, mitkä minulta löytyvät.


Tähtikangas ja sienikangas on Metsolasta. Tähti on trikoota ja sieni joustofroteeta.Sienen kaveriksi laitoin EK:sta ostettua puutrikoota. kumpoikin paita on tehty samalla kaavalla. Lopputuloksesta kuitenkin huomaa, kuinka kankaan joustavuus vaikuttaa lopputulokseen tosi paljon. Tähtitrikoo on todella joustavaa ja näin siitä tuli paljon istuvamman kokoinen. Sienipaidassa joustofrotee toki joustaa, mutta jousto on tavallaan napakampaa ja siksi se on huomattavasti vartalonmyötäisempi.


Pari kuvaa housuista vielä O:n päällä. Just sopivan lököt tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!