tiistai 23. syyskuuta 2014

Lempipaidan toinen, kolmas tai ehkä jo neljäs jatkoaika.


Heinäkuun alussa sain salaisen tehtävän. Isoisäni lempipaita kulkeutui minulle salaa häneltä. Paidan toimittajalla oli ajatus. Kysymys, tai ehkä jopa toive. Saisikohan paidasta vielä tehtyä käyttökelvollisen? Kuulin, että paitaa oli jo useasti paikattu, varsinkin kyynärpäiden kohdalta. Oli kursittu kokoon ja paikattukin. Ja aina vaan uudestaan ne kuluivat puhki. Paitaan oli myös kovassa käytössä tullut reikä jos toinenkin.

Otin haasteen vastaan. Olihan se kunnia saada tehdä tuosta, niin kovin rakkaasta paidasta taas sellainen, että sitä oli vieläkin suurempi ilo pitää päällään. Kangasvarastoni on jostain kumman syystä kovin lapsikangaspainotteinen, joten tein etsintäreissun Eurokankaaseen. Tarvelistalla oli mustaa resoria ja trikoota, kummatkin mielellään vahvemman laatuisia. Kankaat löytyi ja pääsin aloittamaan homman.

Hihojen osalta homma oli selvä. Vanhat hihat leikkasin poikki vähän kainalon alta ja piirsin hihaa apuna käyttäen kaavan uusia hihoja varten. Resorista otin sellaisen suunnilleen mitan, piirsin kaavan ja leikkasin kankaat. Ompelin hihoihin resorit ja hihat kiinni paitaan. Sitten pitikin paikkailla parit reiät. Muutamat reiät oli niin pieniä, että niiden paikkaaminen meni helposti neulalla ja langalla "parsimalla".

Rinnan kohdalla oli suuri reikä. Sen paikkaamiselle antoi paidan toimittaja idean. Laita siihen vaikka sydämenmuotoinen paikka :) Vanhoista hihoista sain hyvin punaista hyväkuntoista kangasta toimittamaan paikan virkaa. Tulostin wordista sydämen ja käytin sitä kaavana. Leikkasin sydämen punaisesta kankaasta ja mallasin sen paikoilleen. Ompelu ja avot! Homma valmis.. vaan eipäs hätäillä ;)

Paita on oikeasti vanha ja jos sitä ei muusta huomannut, niin napit paljastivat kaiken. Ne nimittäin kirjaimellisesti murenivat sormiini. Vielä siis viimeinen silaus paidalle nappien vaihdon merkeissä.

Valmiin paidan pakkasin lahjapakettiin ja kävin viemässä paketin henkilökohtaisesti isoisälleni. Ensin hän ei selvästikään ollut varma mikä tämän homman nimi on, mutta tunnisti kuitenkin paitansa paketin avattuaan. Hän oli jo ehtinyt kaivata paitaansa ja kysellytkin sen perään. Hänelle oli vain todettu paidan todennäköisesti hävinneen ;)

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Paita sai jälleen kerran jatkoaikaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!