torstai 4. syyskuuta 2014

12kk = 1v.

D:n yksivuotisneuvola on takanapäin. Poika kävelee todella vakaasti, osoittaa omaa tahtoaan, kiipeilee, hyppii sängyllä, tutkii, on kiinnostunut ympäristöstään, kuulee uikun kummallakin korvalla, hallitsee pinsettiotteen ja ymmärtää osan kuulemastaan. Ainakin sen EI -sanan :) siis huom. ymmärtää sen, ei siis välttämättä tottele sitä ;) Useimmiten ei-sanan kuullessaan D lopettaa tekemisensä ja katsoo sanojaa kohti. Pieni hymyvirne naamallaan hän pudistaa päätään ein merkiksi. Joskus Herra siirtyy muualle kielletystä tehtävästä tai joskus hän kokeilee rajojaan ja tekee kielletyn uudestaan.

8kk neuvolassa D ei näyttänyt vielä pinsettiotetta, joten sitä testattiin siksi nyt uudestaan. Osasi se sen silloin jo, mutta ei näyttänyt tädille taitojaan. Silloin hän laittoi etusormen helmen päälle ja alkoi vierittämään sitä sormellaan. ;) Uikkuakin kokeiltiin nyt uudestaan. D ei viime käynnillä nimittäin malttanut kiinnittää huomiota niin vähäpätösiin asioihin, kuin pieniin ääniin.

Rokotuksia poika sai kolmekin kappaletta. Eihän hän niistä tykännyt, mutta ei ne suurta huutoa aiheuttanut. Ensin käteen, sitten kumpaankin reiteen. Pienen karjaisun jokainen pistos aiheuttti, mutta nopeasti ne unohtuikin. Rohkea poika!

Neuvolakorttiin kirjoitettiin: "D on touhukas poika. Kasvut ok. Iho hyvässä kunnossa. Kävelee. poimii helmen pinsettiotteella. Juttelee pääosin omalla kielellään. Äitiä tapailee."

Kasvut
paino: 12,9kg
pituus: 78cm
päänympärys: 47,6cm

Nyt on painon kertyminen tasaantunut. Ja pituuttakin tuli suhteessa huimasti enemmän. Tämän ansiosta alkaa siis käyrätkin tasoittumaan. Mutta niin se oli esikoisenkin kohdalla. Sai hurjasti painoa vuoden ikään asti ja sitten kun liikkuminen alkoi, alkoi pikkuhiljaa pyöreys hävitä. Nyt noin 3,5 vuotiaana O on (mielestäni) normaalipainoinen. En ole ollenkaan punninnut sitä, mutta voisinkin koittaa muistaa tehdä sen. Pää on kummallakin pojalla kasvanut kauniisti koko ajan käyrällä. Nollakäyrällä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!