maanantai 14. heinäkuuta 2014

Eetu ja ruma Rusina.

Luin Lähiömutsin blogia. Siellä oli kirjoitus vauvakirjallisuudesta ja siitä, miten useasti nämä kirjat on kovin negatiivissävytteisesti kirjoitettu, kun kyseessä on toisen lapsen syntymä. Kolmesta tuleekin neljä. Ainoa lapsi ei ole enää ainoa.


Kuvittelin kirjoittaneeni jo aikaa sitten kirjasta, jonka O sai lahjaksi isoveljeytymisen johdosta, mutta enpä etsiskelyistäni huolimatta löytänyt kirjoitusta. En edes luonnoksista. Eetu ja ruma Rusina on Teija Rekolan kirjoittama ja Mervi Lindmanin kuvittama hersyvä kirja toisen lapsen tulosta perheeseen. Tämäkin on niitä kirjoja, joka käsittelee kolmen muuttumista neljäksi ehkä enemmän negatiivisesta näkökulmasta. Lähestymistapana on kuitenkin ehkä enemmän sisarkateus ja se miten se vaikuttaa, kuin pelkän uuden tulokkaan tulo perheeseen. Aikuisen näkökulmasta (ainakin synnytyksen jälkeisessä pöhnässä) tämä on kuitenkin yksi huvittavimmista kirjoista, joita olen lukenut ;)


Eetu ja ruma Rusina käsittelee railakkaasti lapsiperheille tuttua aihetta, sisarkateutta. Hilpeä teksti ja vauhdikkaat kuvat pursuavat huumoria ja hykerryttävät niin isoja kuin pieniä lukijoita.

Eetun perheeseen on saapunut uusi tulokas, pikkusisko Rusina joka hypnotisoi äidin ja isän. Se huutaa yöt ja rikkoo parhaat lelut. Eetu koittaa olla kiltti, mutta kun kuukaudet kuluvat, hänen taakseen kasvaa varjo. Vaan mikä eteen, kun synnytyslaitos ei ota vauvoja takaisin eikä Aunetätikään huoli yllättävää joululahjaa? Nyt on kiire, ennen kuin Rusina hurmaa veljensäkin! Koomisia kiepsautuksia täynnä oleva tarina käsittelee railakkaasti lapsiperheille tuttua aihetta, sisarkateutta. Mervi Lindmanin raikkaista, vauhdikkaista kuvista pursuaa huumori ja elämänilo. Kuvaus Adlibriksen sivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!