torstai 26. kesäkuuta 2014

10 kuukautta.

D on jo 10 kuukautta vanha. Kahden kuukauden päästä on siis yksivuotisjuhlat ja kaikesta, niin kutsukorteista kuin tarjottavastakin lyö pää aivan tyhjää. Kohta ihmisetkin alkaa jo kysellä "mitä voisin ostaa lahjaksi" ja sekin lista pitäisi kehittää. Mitä antaa yksivuotiaalle lahjaksi? Varsinkin kun hän on perheen toinen lapsi ja siten "joutuu" käyttämään kaikki isoveljen vanhat vaatteet ja lelut.

Edellinen neuvolahan oli kaksi kuukautta sitten ja seuraava on vasta vuoden ikäisenä. Tai oikeastaan niin olen kuvitellut :D Olen kyllä kuullut, että osalla on ollut kymmenkuisenakin eikä meidän neuvolakortissa lue mitään milloin seuraavan pitäisi olla. Taidanpa soittaa ajanvaraukseen huomenna ja tarkistaa asian.

D:llä on neljä hammasta. Hän osaa kontata, nousta seisomaan, kiivetä portaat, seistä hetken ilman tukea, kävellä tukien, mennä istumaan. Mitähän vielä. Maitoa (korviketta) menee nykyään tosi vähän, jopa niin vähän, että olen miettinyt pitäisikö sitä antaa enemmän. Poika syö aamulla puuron, Nallen riisipuuroa, ja päälle hedelmäsosetta. Riippuen päivästä joko annan tai en anna (useimmiten en) maitoa (n. 200ml) ennen päikkäreille menoa. Päikkärit nukutaan 10-13 välisenä aikana, pari-kolme tuntia. Onneksi poika on siinä mielessä hyvä uninen, että nukkumapaikaksi sopii oma sänky, turvakaukalo tai rattaat. Voin siis olla hyvillä mielin liikenteessä, eikä herran unet ainakaan tällä hetkellä määrää päivän kulkua. Toki tuo tietysti hieman paremmin nukkuu omassa sängyssään, kuin liikenteessä, mutta ei siinä onneksi suurta eroa ole. Päikkäreiden jälkeen on lounas. Lihaa, kalaa tai kanaa soseena kasviksilla tms. Jonkun verran olen soseuttanut meidän ruokia, mutta enemmän menee kaupan purkkiruokaa. D syö kerralla yhden ison purkillisen, onkohan se nyt 200g, ruokaa ja päälle puolikkaan tai kokonaisen (ison) purkillisen hedelmää ;)

Sitten päivällinen syödään 16:30. Iltapuurona myöskin Nallen riisiä ja se syödään puoli kasin aikaan. Vellin kanssa poika lähtee nukkumatin luokse kellon ollessa vaille yhdeksän. Yömaidosta, sekä heräämisestä päästiin eroon jokunen viikko sitten ja nyt on nukuttu täysiä öitä siitä iltaysistä aina aamuseiskaan asti :D

2 kommenttia:

  1. Vitsit oon kade, kun D nukkuu noin hyvät päikkärit. Meillä poitsu vetää sellaisia pikaunia, Saa olla onnellinen, jos nukkuu yli tunnin unet. Toivottavasti meilläkin menisi päikkärirytmi tohon suuntaan. Mäkin oon alkanut jo varautumaan 1-vuotis syndejä varten. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän O oli just sellanen et se ei oikein tajunnut päikkäreiden virkaa, joten onneksi tämä toinen on sen tajunnut :D Tosin, nyt kun kummatkin pojat on kotona, on rytmi mennyt vähän sekaisin kun ei aina viitsi päiväänsä suunnitella päikkäreiden mukaan. Ja useimmitenhan tässä käy nyt niin, että D väsähtääkin jo kympin aikaan ja herää sitten sopivasti 12:30, kun pitäisi O saada unille ;) Tsemppiä unijuttuihin, toivottavasti teilläkin ruvetaan nukkumaan päikkäreitä. ps. multa puuttuu teemakin vielä synttäreiltä, grh! ;)

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!